lauantai 12. maaliskuuta 2011

Toiveista totta...

Eilen tuli taas todistetuksi, että joskus kun jotain oikein kovasti toivoo...ja on maltillinen ja luottaa sen oikean vastaantulemiseen...niin joskus niistä toiveista tulee totta nopeammin kuin olisi arvannutkaan :)

Selailin eilen anopin luona Pialta (Sisustajantaivas) postissa tullutta uusinta JDL magazinea (Kiitos Pia!) ja mietin jossain kohti ääneen, että siinä olis taas just sellaset tikapuut, joista olen haaveillut. Anoppi siihen, että näytäpäs tänne, millaisia oot etsiskellyt... Näytin ja anoppi meni miettiliääksi. Kysyin, mitä hän miettii. Anoppi siihen, että hänellähän taitaa vielä olla vanhan asunnon kellarissa (viereisessä talossa) yhdet vanhat, puisen tikkaat... isänsä eli mieheni isoisän eli Peipposen isoisoisän vanhat, kuluneet ja monenmonituista remppaa nähneet ihanat, vanhat tikapuut!!! Mitä???? Nyt heti niitä katsomaan ja hakemaan!!!! Ja niin vietiin anoppia ;) Ja tikapuiden kanssa tultiin takaisin... Tässä ne ovat!


Ne ovat kaksiosaiset...eli sain kahdet tikapuut, kunhan olen erottanut ne toisistaan! Kiinnitysraudanpalaset saavat kyllä kaikessa kauneudessaan ehdottomasti jäädä paikoilleen. Sitten pientä puhdistusta ja tuunausta... sormet jo ihan syyhyävät päästä näitä laittamaan!!!


Ja parasta ehkä kaikessa se, että nämä ovat perhekalleus, ja vieläpä ihmiseltä, joka on mieheni elämässä ollut todella tärkeä, kuin isä. Mieheni onkin aina sanonut, että hän vietti isoisänsä kanssa lapsena enemmän aikaa kuin oman isänsä, joka oli paljon poissa kotoa. Minulla saati Peipposella ei ole valitettavasti ollut iloa tuntea David-isoisää, joka oli kuulema lämmin ja hyväsydäminen ihminen...

Asiasta puuoveen... Siellä anoppini taloyhtiön pihalla lojuu tällä hetkellä valkoisia, vanhoja puuovia, kolmin kappalein. Yksi olisi juuri täydellisen kokoinenkin, hieman kapeampi ja kevyempi kuin muut ovet. Mutta arvatkaas mitä niille on tehty... leikattu jokaisesta ovesta lukon ja ovenkahvan kohdalta noin 20cm x 20cm kokoinen pala pois!!! Kuka hyvä ihminen menee tekemään moista??? Sehän olisi vähän sama kuin jos...en edes keksi mitään hyvää esimerkkiä...jotain kamalaa kuitenkin.

Nyt kysyn teiltä hyvät blogiystävät, mitä te tekisitte??? Ottaisitteko siitä huolimatta oven talteen... ja onko ovelle mitään tehtävissä? Kaavailin jo mielessäni, että jos vain kiinnittäisin kolon paikalle puupalan ja yrittäisin jotenkin peittää rajat ja maalata uudestaan tai jotain... Niin ja sitten hommais jostain vanhan lukon tai ovenkahvan... Auttakaa???!!!

Nyt aamiaistamaan juuri yövuorosta tulleen miekkosen sekä poskihammastavan Peipposen kera...joka heräsi iensäryn takia tänään vaihteeksi viideltä huutamaan...hohhoijaaa... :O

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Terkuin Liisa

17 kommenttia:

  1. Voi mikä löytö upeat tikkaat,kyllä minä ottaisin oven talteen pikkaista tuunailua ja saat varmaan ihan kivannäköisen siitä.
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Todella ihanat tikkaat, niissä on sitä ajanpatinaa. Jos mulla olisi tuollainen ovi, niin voisin tehdä siitä pöytätason tai jotain muuta vastaavaa. Nyt äkkiseltään ilman sen kummempia pohdintoja en osaa muuta sanoa, joskus olen vain haaveillut, sellaisesta ovesta jonka laittaisin ajamaan tason virkaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne!
    Kyllä mun varmaan se ovi sieltä täytyy käydä pelastamassa...
    Itsekin mietin pöydän tai tason tekemistä siitä...ja jos en sitä koloa saa kuntoon, niin sahaan puolet pois koko ovesta ja teen pienemmän pöydän/ tason...
    Viime aikoina olen vain haaveillut vanhasta ns. peiliovesta, jonka laittais vain jonnekin seinää vasten nojailemaan, tai sitten tekin eteiseen naulakon tai jotain...
    Johanna, millaiset jalat laittaisit tasolle? Jotkut laatikotkin vois olla kivat..

    VastaaPoista
  4. Itse olen miettinyt niitä sellaisia Ikean jalkoja, linkin tyyppisiä --> http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S49852135 ( eli ovi nuiden jalkojen päälle)

    Tai sitten ihan Malmin lipastot molempiin päihin tasoa, siitäkin saisi kivan kokonaisuuden esim työpöydäksi ja säilytystilaakin tulisi siinä samalla. :)

    VastaaPoista
  5. Nyt olet kyllä saanut suku-aarteen itsellesi. Nuo tikkaat on tosi kauniit noin, ei varmaan tarvitsisi irroittakaan toisistaan. Tosi makeet:)

    Ota ihmeessä ovet talteen!! ja tee niinkuin jo suunnittelit. Kyllä joku on tehnyt ruman teon kun on tuhonnut ovia. Sydän verta vuotaa:(

    Kivaa lauantaita.

    VastaaPoista
  6. Pelasta nyt ainakin ovi tai pari -mieti sitten rauhassa mitä saat aikaiseksi!! Ei ainakaan taevi surra menetettyä tilaisuutta :)

    Ihanat tikkaat♥

    VastaaPoista
  7. Olipa löytö:)
    Kivat tikkaat ja ovet otat ehdottomasti ja tuunailet,miten suunnittelit.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista kommenteistanne..ootte mahtavia!
    Nyt taas anoppilassa ja kohta roudaan oven parempaan talteen..hih :) Sitten katellaan mitä sille teen..kiitos myös vinkeistä ja kannustuksesta!
    Aurinkoa päiväänne :)

    VastaaPoista
  9. Olet kyllä saanut aivan ihanat tikkaat itsellesi.
    Ja jos ne ovat vielä kuuluneet jollekkin tärkeälle henkilölle, niin niitä jostain syystä arvostaa vielä enemmän :)
    Itse olen tehnyt mökillä vanhasta puuovesta "kukkapenkin" seinää vasten. Nauloilla ruukut kiinni, roikkukukkia purkkeihin ja vanhoja rosteriavaimia ja sakset viereen. On saanut kehuja :)

    VastaaPoista
  10. Kantsii kyllä pelastaa:-)
    Tikkaat ovat ihanat!
    Oikein mukavaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
  11. Ihanat nuo tikkaat ja hyvä päätös ottaa ovi talteen! Kyllä sille käyttöä löytyy ;) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  12. Ihanat tikkaat! Ottaisin myös sinuna ovet talteen. Joutuvat muuten pian vaikka polttopuiksi...huh...hirvittää ajatuskin;)
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  13. Kiva kun jätit kommenttia blogiini, niin löysin tänne. :)
    Kääk, kuinka IHANAT tikkaat!!! Vielä ihanammat niistä tietysti tekee, että ovat olleet suvussa.
    Ovikin kannattaa minusta pelastaa.:)

    VastaaPoista
  14. Todella kauniit tikkaat. Kauniit ovat tuollaisenakin, yhdessä. Kuulostaa nuo puuovetkin houkuttelevilta. Kannattaisiko ottaa talteen, jos se idea sieltä itsestään putkahtaisi ajan kanssa. Niinhän se joskus menee, ideat tulee vasta kun on kypsytellyt ajatusta. Ja siksi on hyvä olla ovet tallessa, eikä tunkiolla :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos taas ihanista kommenteistanne! Piristävät aina mieltä kovasti!
    Mia, tosi kiva idis laittaa ovi "kukkapenkiksi" , voi olla että niin käy täälläkin, jos en saa koloa paikattua nätisti...

    Ovi on siis tallessa enkä malta odottaa, että pääsen tuunailemaan sekä sitä että tikkaita (ne kaipaavat lähinnä pientä puhdistusta..)

    Tervetuloa joukkoon Christina! Kiva kun tulit vastavierailulle!

    Kivaa sunnuntain jatkoa kaikille, mulla vähän kiirus, olen lähdössä viimeisillään olevan ystävän Baby Showeriin!!!

    VastaaPoista
  16. Huokaisin kun luin että kävit pelastamassa oven.Varmasti keksit sille jotain.

    Ihanat tikkaat.Tuollaisia minäkin itselleni haikailen,jospa ne joskus vastaan tulisivat.

    Mukavaa alkavaa viikkoa.Täällä aloitettiin tänään loma,ihanaa huilata viikkoa.Jospa vaikka ehtisi enemmän blogeissakin vierailemaan.

    VastaaPoista
  17. Kiitos kommentistasi Jaana! Kyllä ne oikeat tikkaat sinutkin vielä löytävät ;)
    Mukavaa lomaviikkoa, nauti siitä täysin rinnoin!

    VastaaPoista