keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kaapin paikka!

Huoh, olihan homma. En tiedä, mitä synti noin tarkalleen ottaen painaa, mutta uusi kaappini painaa paljon enemmän. Ja siis me olemme mieheni kanssa molemmat suhteellisen vahvoja kantajia! Kaappi on 2m pitkä, 1,10m korkea ja 0,70m syvä, massiivipuuta... Kun se lopulta seisoi olkkarissa, tuumasimme, että se on ehkä jopa isompi kuin sohvamme. Oikeastaan voisimme varmaan piilottaa sohvan kaapin sisään...
Meillä kesti miehen kanssa ainakin tunti raahata sitä porras portaalta ja lopulta olimme molemmat aivan puhki. Käsiä särki, selkään otti ja väsymys painoi. Välillä Peipponen, joka normaalisti nukkuu hyvinkin sikeästi, heräsi itkemään ja kesti puolisen tuntia ennen kuin saimme pikkuisen uudelleen uneen. Siinä vaiheessa kaappi nökötti tiukassa kenossa noin puolessa välissä portaita, tähtitaivaan alla. Nyt harmittaa, kun en kuvaa tajunnut napsasta!
Saatuamme kaapin ylätasanteelle, päätimme jättää seuraavaan aamuun viimeiset 8 askelmaa omalle kotiovelle, sekä urakan saada kaappi käännettyä ja nostettua ihan liian pienessä tilassa, porrastasantella, ovikatoksen alla, eteiseen. Suojattiin kaappi siis muovilla yöksi ja lähdettiin syömään ja nukkumaan.
Tänä aamuna Peipponen heräsi oksentaen. Miehellä kurkku ja pää kipeinä. Ajattelin, että hienoa, mitenkähän käy kaapin, joka pitäisi saada jotenkin sisälle asti. Meillä molemmilla särki kämmeniä ja selkää. Onneksi sain Peipposen (joka muuten nyt voi jo oikein hyvin, ei ole onneksi oksentanut aamun jälkeen) jo kymmenen jälkeen aamulla pitkille unille. Miehen kanssa raahattiin kaappi viimeiset portaat ja saatiin kuin saatiinkin, kiitos hyvän suunnittelutyön ;) kaappi sisälle. Tuulikaapista vedettiin se eteisen suuren maton päällä olkkariin ja paikalleen. Tai noh, alkuperäisesti suunnitellulle paikalle.
Kävi siis niin, että eihän se siihe yhtään sopinut ja huonekalut vaihtoivat taas ketterästi paikkaa... Kaappi sohvan paikalle, sohva kaapin paikalle jne. Lisäksi vaihtoivat tietysti lukuisat muut jutut siinä samalla paikkaa... Keittiöstä olkkariin, toisen lipaston päältä toisen päälle, makkarista keittiöön...
Nyt olen melkoisen tyytyväinen :)
Ja nyt, ennen kuin hermostutte mun höpinöihin, kuvia!!!Mun on pakko myöntää, että kun kaappi vihdoin seisoi tuossa sille alunperin suunnitellulla paikalla, niin meinasi paniikki hiipiä kurkkuun. Kaikessa kauneudessaan se tuntui sittenkin ihan liian isolta ja jotenkin myös ihan liian pramealta meidän muuten melko talonpoikaisvoittoiseen maalaistyyliin. Mä tykkään kovasti myös tuonlaisesta tyylistä, mutta tähän asti harrastanut sitä pienempinä annoksina, valokuvakehyksinä ym. pikku esineinä. Nyt kun se seisoo tuossa 'paremmalla' paikalla, niin sopii mielestäni tänne oikein hyvin. Pitää vain yrittää pitää nuo sen päällä olevat tilbehöörit vähän rustiikkisempina.


Tuohon sohvan päälle mulla on hakusessa juttu, mutta se on taas sen pituinen tarina, että jätetään kokonaan toiseen postaukseen ;)


Tuolla nurkassa seisova vanha talonpoikaiskaappi saatiin puunvärisenä, hiottuna miehen kanssa häälahjaksi tuttavaperheeltä. He ovat sen tuoneet joskus Sveitsistä, paksun, kiiltävän viininpunaisen maalin peittämänä. Perheen mies oli kaapin sittemmin hionut. Minä sitä ihailin ja pyysin saada ostaa, koska heillä se oli varastossa käyttämättömänä. He aina vähän välttelivät aihetta ja nyt tiedämme miksi. He olivat jo päättäneet antaa kaapin meille häälahjaksi. Kuoressa oli kortin mukana kuva kaapista ja lisäksi rahat valkoista maalia varten, ihanaiset :)Tänään iltapäivällä oli ihana auringonpaiste, joten kuvistakin tuli kivan keväisiä...
Tässä olkkarinpöydällä muutama sisustuskirjoistani, joukossa myös Tildan ompeluopas :)


Lopussa vielä yksi otos olkkarista, erään toisen lipaston päältä, mutta siitäkin lipastosta toisella kertaa, nyt heittämään kalat soppakattilaan!

Terkuin Liisa

ps. Tervetuloa uudet lukijat, kiva, kun joukko kasvaa! Toivottavasti viihdytte matkassa :)

10 kommenttia:

 1. No jopas onkin tosiaan isompi, kuin mitä aluksi ymmärsin, mutta erittäin hyvä! Olet saanut unelma kaappisi ja kaipaasi muutosta olohuoneeseen :)

  VastaaPoista
 2. Mietin aiemmin illalla kun kannoin mieheni kanssa jotain remonttipaikallamme, että mitenkähän teidän kantamiset ovat sujuneet... No nyt tiedän :) Senkki on todella kaunis, samoin myös nurkassa olevan kaappi. Ottaisin sen meille vaikka heti:)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kaunista! Ja tuo kaappi on ihan mielettömän ihana. Siitä ekasta kuvasta ei saanut ihan noin upeaa kuvaa. :)

  VastaaPoista
 4. Milla, juu, yllätti itsenikin, kun näin kaapin livenä. Ja toisen kerran yllätti nähdä sen suuruus keskellä kirkasta päivää tässä olohuoneessa. Mutta tyytyväinen olen nyt juu!!
  Kiva kuulla Mia, että olemme olleet mielessä :)
  Juu, hieman uurastettiin.. Nyt tiedän myös TODELLA, miten mieheni parin työkaverinsa kanssa joutuneet viime kesänä uurastamaan muuttaessaan meidät tänne, minun lomaillessa kotisuomessa Peipposen kanssa. Huh. Mies totesi tänä aamuna vain, että jos tuo senkkikaappi lähtee tästä asunnosta jonain päivänä, niin sitten vain jonkun toisen kantamana. Se on OIKEASTI ihan yliampuvan painava. Meidän "toissamuuttomme" hoisimme kahdestaan mieheni kanssa, eli en minäkään mikään ihan heikko ole... Mutta kyllä kannatti, onneksi mieskin tyytyväinen hankintaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Assari! On se hieno livenäkin :)

  VastaaPoista
 6. Kaappi on kaunis.Kannatti ponnistella sen saamiseksi paikalleen.
  Kaappiin mahtuu varmasti myös paljon tavaraa sisään,on hyvä kun on säilytystilaa.Itsellä tuntuu siitä olevan puutetta.

  Teillä on kaunista muutenkin ja kaappi nurkassa on hurmaava.

  Kiitos kun tulit lukijakseni.Palaillaan.

  VastaaPoista
 7. Voihan kaunotar :) Upea on kun mikäkin, huoh! Mutta on teillä ollut homma sen kantamisessa... Voin vaan kuvitella... Mitäpä sitä ei sisustamisen eteen tekiskään ;)

  Terkut yötuurista...

  VastaaPoista
 8. Heippa Lissu! Eka kommentti tänne, olen käynyt kyllä kurkkimassa, kun tästä vinkkasit! Kaappi vihdoin arvoisellaan paikalla, hih, mikä homma. Niin tuttua, mitä vaan tekee haluamansa kaapin/lipaston/pöydän tms sisustusjutun eteen :) Ja aina kaikki pitää saada tietysti heti siirrettyä, että tuttua toi pyyhkeellä tms siirtely! Ihanaa viikonloppua teille! terkkusin, Piia Espoosta

  ps. mitenköhän saisin sulle kuvia kohta meidän uudesta pöydästä ja maison-lampusta!??!

  VastaaPoista
 9. Moi Piia, kiitos kommentistasi :)
  laita vaikka meilillä liisag79@gmail.com niitä kuvia! Odotan jo innolla nähdä sun kättesi jälkeä ;)
  Tervetuloa taas kurkkimaan!

  VastaaPoista
 10. Moikka tännekin!
  Tonne sun s.postiin ei tuu viestit läpi :(

  VastaaPoista