maanantai 28. helmikuuta 2011

Kurkistus keittiöön

Eilen pääsin vauhtiin kurkistella vähän enemmänkin tuonne meidän keittiöön. Edelliset ottamani kuvat olivat joulunajalta, joten näpsäsin muutaman aktuellimman... Joulun jälkeen on tietysti taas tapahtunut niiiiin paljon ;)


Varsinaista keittiötä en kuitenkaan teille paljasta. Kun löysimme tämän kodin vajaa vuosi  sitten, oli ainoa miinus matkassa jo olemassa oleva keittiö. Saksassa asunnot ovat usein ilman keittiötä, joten monet kuljettavat omaa keittiötään asunnosta toiseen, niin mekin. Muutama vuosi sitten suunnittelin meille silloiseen asuntoomme valkoisen, maalaisromanttisen keittiön, jonka otimme myös sitä seuraavaan asuntoon mukaan.  Tänne muuttaessamme myimme sitten osan vanhasta keittiöstämme, kuten kaikki alakaapit sekä koneet, mutta melkein kaikki yläkaapit ja vitriinit otimme mukaan ja laitoimme tässä asunnossa olevaan pikkuruiseen kodinhoitohuoneeseen. 
Ja se olemassa oleva keittiö... noh, sanotaan vain, että se ei ole minun makuuni ;) Suunnitelmissa on kuitenkin tehdä sille tulevaisuudessa pieni kohennus...eli hiotuttaa ja maalaututtaa kaikki rungot ja ovet sekä vaihtaa samalla kaikki vetimet. Työtaso on graniittia, ja muutenkin keittiö on tosi toimiva ja hyvälaatuinen, joten ei sitä kokonaan kannattaisi vaihtoon laittaa.

Mutta siis tässä nyt keittiömme muuten...

Heti, kun Peipponen lakkaa heittämästä ruokaa lattialle syödessään, hankin tuohon lattialle sellaisen jättikokoisen sisalmaton, joka meillä on olkkarissakin. Siihen asti on kaakelit ehkä pikkusen helpommat puhdistaa...Keittiön pöydän olen päällystänyt beigevalkopilkullisella vahakankaalla. Pöytälevy oli aivan kamalassa kunnossa, vaihtoehdot olivat tämä tai koko levyn uusiminen. Päädyin tähän ratkaisuun ainakin siihen asti, kun eräs pieni vähän isompi...


Keinutuoli on muuten samaiselta ullakolta kuin lautashylly. Senkin maalasin ja ompelin uuden istuinpehmusteen.


Erilaiset tarjottimet ovat yksi keräilykohteistani ;) Niitä onkin sitten ripoteltuna vähän sinne sun tänne läpi kotimme...


Meillä on keittiössä neljä ikkunaa. Ikkunalautojen asetelmat vaihtuvat nekin aika tiuhaan. Ennen unelmoin aina ikkunalaudoista ja nyt, kohta seitsemän vuoden jälkeen täällä Saksassa, ikkunalautojen luvatussa maassa ;) en niitä enää välttämättä kaipaisi. Etenkään neljää samassa huoneessa ;) On nimittäin homma keksiä niille "täytettä"...Tyhjänä ne saavat koko huoneen vaikuttamaan kolkolta.


Kaikki keittiön verhot ovat made by me. Allaoleva ikkuna on ns. pääikkuna, se on eri seinällä kuin muut ikkunat ja sieltä on myös näkymä naapureille, joten halusin lisäksi alakapan. Kuvausta varten, siis valon takia, oli pakko laittaa ikkunanpimennin alas, ei näytä kivalta, mutta muuten tuli liian pimeä kuva...pahoittelen.Tällaista meillä siis kotimme sydämessä :) Toivottavasti pääsen vielä jonain päivänä näyttämään teille ennen ja jälkeen kuvia siitä varsinaisesta keittiöstä!

Nyt toivottelen mukavaa maanantai-iltaa kaikille!

Terkuin Liisa


11 kommenttia:

 1. Hei! Voisiko joku ystävällinen sielu kertoa mulle, miten saan ton tekstin julkaisun kellonajan kohdilleen...nyt ei siis suinkaan ole kello 7:45 vaan 16:45... en ymmärrä... Olisin tosi kiitollinen!

  VastaaPoista
 2. Oi, mie arvasinkin
  että sinulla on ihana keittiö!
  paljn kaikkea kaunista silmäiloa:)
  kivaa alkavaa maaliskuuta sinulle<3
  haliterkut
  Päivi

  VastaaPoista
 3. On teillä kyllä tosi kaunis keittiö, ihana.
  Asetuksissa muistelen olevan sellaisen kohdan, missä saa kellon ajan oikeeseen aikaan.
  Asetukset ja kohta Muotoilu, siellä se on.

  VastaaPoista
 4. Upeita tavaroita ja IHANAN VALKOISTA ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis keittiö.Ihanaa tunnelmaa.

  Asetukset->muotoilu-> sieltä aikaleiman muoto ja vyöhyke.Täällä se on +2 helsinki.Sillä pitäisi kello korjaantua.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteistanne ja avusta tuon kellonajan kanssa!
  Mulla oli siellä tyynenmeren aika, haha! armaan jo ollut mielessäni ensi kesän lomamatkalla blogia perustaessani ;DD
  Ei vaiskaan, muistelen asettaneeni sinne oikean vyöhykkeen, mutta ehkä sitten en...Nyt pitäisi olla Berliinin ajassa :)
  Illanjatkoja!!

  VastaaPoista
 7. Onpa tilaa, mä kun kiertelen huonekaluja... tai siis vetelen mutkat suoraks, teen kulkureittejä :D

  Sullakin ihana kaappi...mä vaan niitä jokapaikassa kattelen...

  VastaaPoista
 8. Pepi, tlaa on juu, toisaalta ihanaa, kun on, mutta toisaalta vaikeaa, kun tila tuntuu jotenkin niin...kolholta. Vois tanssiaiset pitä, hah.. Siksi odotan hartaasti, että saisin esim. sisal tai juuttimaton tuomaan lämpöä ja kotoisuutta suureen tilaan.
  Niin tuo on se mun posliinikaappi viime postauksesta. Se on ikean kaappi, ei heti uskoisi vai mitä?!

  VastaaPoista
 9. Ihana keittiö kerrassaan:))))Ja tilava.Keittiön pöytä on iiiiihana ja kivasti käy tuo kaunis vahakangas pöytälevylle.Jää kuitenkin ihastuttava pöydän alosa näkyviin:)Aivan ihania tarjottimia olet löytänyt:)
  Kaikki on niin suloista.....
  Mukavaa viikon jatkoa:)

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos kaunis Pitsienkeli :)
  Pöytä meidän entiseltä vuokraemännältä saatu. Se lojui hänellä ulkovaraston uumenissa lahoamassa... Oli tosiaan aivan kamalassa kunnossa, sekin tunkkaisen tummana. Mutta valkoinen maali se vaan saa ihmeitä aikaan ;) Pöytälevy ei ollut kokonaan puuta, vaan se oli jotain outoa linoliumia tms. Halkikin se oli. Siihen ei myöskään maali tarttunut, eikä sitä voinut hiotakaan... Ystävä keksi tuon idean vahakankaasta, joka on siis ihan perinteisesti nastoilla pingotettu levyn reunojen alle. Toimii!!! Ja niin helppo puhdistaa Peipposen sotkuista :)

  VastaaPoista
 11. Keittiö on kaunis <3 Tykästyin kovin pöydän päällystämisideaan...jospa tuota kokeilisi joskus,kun ei maalata anneta ;D

  VastaaPoista