tiistai 1. helmikuuta 2011

Vaatekaappien tarina ja verhoilua

Luettuani Werannalla-Lennun uutterasta viikonlopusta, päätin ottaa itsekin härkää sarvista ja saada täällä meilläkin vähän valmista. Tuntunut viime aikoina, että on monta juttua mielessä, vähän tekeilläkin, mutta ihan liikaa keskeneräistä. Olen aloittanut jotain, sitten syystä tai toisesta on homma jäänyt kesken, toisena päivänä taas aloittanut jotain toista juttua ja sekin jäänyt kesken. Plus sitten vielä tosiaan ne jutut, jotka vain mielessä suurina suunnitelmina...

Meillä oli aikoinaan ihanat, suuret, maalaisromanttiset vaatekaapit makuuhuoneessa. Sitten tuli muutto yllättäen, kaapisto oli uudenveroinen! Uuteen kotiin ei kaapistot mahtuneet ja koska säilytystilaakaan ei ollut, myimme ne pois...pilkkahintaan vieläpä. Emme sillon vielä tienneet, että vain reilun vuoden kuluttua olisi uusi muutto edessä. Nimittäin tähän nykyiseen kotiimme. Olemme muutosta oikein onnellisia, sillä tässä kodissa viihdymme hirmu hyvin, tunnemme olomme kaikin puolin kotoisaksi. Tähän kotiin olisivat myös vanhat kaapit mahtuneet. Päätimme olla toistaiseksi ostamatta uusia ja pärjätä vanhoilla Ikean Pax-kaapeilla. Niissä oli alkujaan peiliovet jotka eivät meitä kumpaakaan enää miellyttäneet. Edellisessä asunnossa ne olivatkin vain vierashuoneessa lisätilan tuojana, mutta nyt, kun ne muuttivat makuuhuoneeseemme, oli pakko keksiä jotain muuta. Tuntui myös hölmöltä ostaa kalliit uudet ovet niin vanhoihin kaappeihin. Laitoimme ovien tilalle munakoison väriset rullaverhot. Luit oikein, munakoison väriset rullaverhot. Ei puhuta niistä sen enempää...
Pitkään on mulla ollut siis mielessä uusi systeemi ovien tilalle, enkä suoraan sanoen tiedä, miksi ei alunperinkin tehty näin kuin nyt. Tänään ompelin vanhoista, paksuista, valkoisista puuvillaverhoista katosta lattiaan sopivat. Ukkoseni porasi uudelle verhokiskolle kattoon reijät ja ruuvasi kiskon paikoilleen. Tällainen on tulos:


Ompelutyömaani (kunnes saan sen ompelunurkan ;))


Aina pitää olla aikaa päiväkahveille :)
Raotanpa samantien vähän enemmänkin makuuhuoneemme ovea...
Nuo verhot ompelin myös tänään. Niissä saamissani perintölakanoissa oli kaksi ihan identtistä, joista hyvin yksinkertaisesti taitoin pitsipäädyn ja ompelin verhotangolle kujan. Meillä ei aiemmin ollut paperikaihdinten lisäksi näissä ikkunoissa muita verhoja. Se on ollut yksi näitä mielessä olleita suunnitelmia ;)


Tuon Ikean Hemnes-lipaston tilalle on haaveissani joku ihana, oikeasti vanha lipasto. Mutta mielestäni tuo sarja on ihan kiva ja ajaa toistaiseksi asiansa oikein hyvin :) Oikea lipasto osuu varmasti kohdalle, kun on oikea aika...Nämä uudet nupitkin sain jo paikoilleen.


Tuo lehtiteline on muuten kirppislöytö parin kuukauden takaa. Nökötti siellä nature männyn värisenä ja meinasi jäädä multa ensin kokonaan noteeraamatta. Parilla eurolla lähti komeus mukaan, mies pyöritti taas päätään ja taisi yllättyä itsekin, kun seuraavana päivänä esittelin tämän valkean ihanuuden ylpeänä :)

Yöpöytien lampuille on suunnitteilla uudet varjostimet. Mistähän saisi pari tuntia lisää vuorokauteen....??


Tänään edistyin myös operaatiossa "ompelunurkka", mutta se on nyt purkautumassa lähes koko vierashuoneen kokoiseksi muutokseksi... Se onkin sitten toinen tarina se. Nyt hyvää yötä!

Uneliain terveisin
Liisa

3 kommenttia:

 1. Mahtavaa nähdä mitä kaikkea oletkaan saanut kotiinpaluun jälkeen aikaiseksi! Verhot näyttävät todella hyviltä (sekä makuuhuoneen ikkunassa, että vaatekaappien edessä). Tiedän mistä pyydän ompeluapua, kun oma peukku on ompeluhommissa, niin kovin keskellä kämmentä!

  VastaaPoista
 2. Hihih, no noihin verhoihin ei kyllä paljon taitoja tarvittu :) suoraan linjaa ilman suurempaa aivotoimintaa...
  Tänään ylitin jo itsenikin ompeluhommissa...koitan saada pian kuvaa niistä tännekin.

  VastaaPoista
 3. Vanhoista lakanoista saa ihanat verhot. Pitsit niiden reunoissa on niin nostalgiset.

  VastaaPoista