keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Näperryksiä

Meidän makkari on ihanan valoisa eilisten uudistusten jäljiltä! Ajattelin aina, että se nyt vaan on vähän hämärä huone, eikä se mua ole edes haitannut, sillä enimmäkseenhän siellä nukutaan, mutta nyt siellä on ihanan raikas ja vaalea tunnelma.

Ukkosellani on ollut vapaata tässä nämä pari päivää ja sen ansiosta olen saanut tehtyä niin paljon kaikenlaista täällä kotosalla :)

Tänään näpertelin taas ompelukoneen äärellä. Yhdestä pellavajämäpalasta tein pienen sydämen. Elämäni ensimmäisen sellaisen. Koekappaleeksi sanoisin sen olevan ihan ok, mutta ei todellakaan mikä mestariteos ;) Se pääsi kuitenkin esille, nimittäin meidän portaikon pitsiverhon koristeeksi. Näyttää oikein somalta siinä ja saa hymyn huulilleni ohikulkiessa :)


Toiselle yöpöydän lampulle sain tänään hupun aikaiseksi. Pitsinauha ei riittänyt toiselle lampulle, joten se joutuu nyt odottamaan, kunnes pääsen pitsinauhakauppaan ;) Hupusta tuli vähän hassu, ensin ajattelin, että aika kamala, mutta sitten tykästyin siihen juuri sen hassuuden takia ja päätin sittenkin jättää paikalleen. Se on vähän iso varjostimelle, sillä en (taaskaan) harrastanut kauheasti mittailuja tekovaiheessa...


Viimeinen tuotokseni tänään oli myös aika sponttaani kokeilu. Meillä on makkarissa nököttänyt jo jonkin aikaa rottinkinen tuoli, joka toimii mieheni vaatteiden laskeutumispaikkana. Nyt väkersin sille istuintyynyn. Otin pehmusteen yhdestä vanhasta Ikean istuintyynystä ja ompelin sille uuden pussin yhdestä niistä saamistani vanhoista lakanoista. Tästäkään esikoisteoksesta ei tullut mitään huisin hienoa, mutta kelpaa oikein hyvin sinne makkarin nurkkaan... Enimmäkseenhän siinä joka tapauksessa lojuu joku vaatekappale päällä ;) Ja nyt ainakin tiedän, että periaatteessa osaan tehdä sellaisen. Ja ehkä pienellä vaivannäöllä ja paremmalla keskittymisellä siitä voisi tulla hienompikin :) Mun vikani noissa ompelupuuhissa on, etten malta miettiä ja tehdä huolella, vaan leikkelen vain sen enempiä mittailematta kankaasta paloja ja pistelen koneella menemään...Ompelunurkkanikin edistyi tänään taas pikkuisen. Mutta niin kuin eilenkin kerroin, siinä sivussa saa koko vierashuone uudenlaisen ilmeen. Niinpä en halua paljastaa enempää ennen kuin koko projekti on valmis. Maltti on valttia ;) Hah, minä se olen paraskin puhumaan maltillisuudesta!

Seuraavat pari iltapäivää/ iltaa olen töissä, joten varmaan vasta viikonloppuna ehdin taas Vaniljaisen sivuille. Ilahdun kuitenkin visiiteistänne ja toivotan kaikki uudet lukijat tervetulleiksi!

Terkuin Liisa

2 kommenttia:

 1. Sanoisin että tuo sydän on ihku. Aikanaan kun minä tein niitä, niin vaikeamman kautta, käänsin sydämet ettei jäänyt reuna ulospäin, minusta parempi noin kun reunat ovat hapsullaan.
  Sinuun on iskenyt sitten ompelukärpänen, hih.
  Lampunvarjostin on oikein hyvä, persoonallinen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Lennu! Mä meinasin eka tehdä käännetyn sydämen, mutta näytti jotenkin pöhköltä, kun mun ompeleeni ei ollut kovin suorassa ;)
  Juu, taas vaihteeksi on ompelukärpänen päässyt puraisemaan...aina aika ajoin tulee hirveä ompelubuumi. Tähän asti olen kyllä pitäytynyt yksinkertaisten tyynynpäällisten ja erilaisten verhokappojen ym. näpertelyssä. Nyt, muiden taitavien bloggailijoiden innoittamana tehnyt mieli kokeilla, josko sitä jotain muutakin osaisi :)
  Saa nähdä millainen tulee siitä toisesta lampunvarjostimesta, hih ;)

  VastaaPoista