tiistai 15. helmikuuta 2011

Lamppuasiaa ja muita pikku muutoksia

Pari viikkoa sitten, aivan Vaniljaisen alkumetreillä, kirjoitin hirveästä tarpeestani muuttaa meidän olkkaria. Noh, unelmakaappi löytyi ja raotin ovea olohuoneeseemme. Mutta muutoksen tarve vaan jäi jotenkin päälle ja nyt olkkariimme puhaltaa uusia muutosyritystuulia harvase päivä. Sen myötä tietenkin vähän koko kotiin, kun jälleen kerran tavarat vaihtavat paikkaa. Tuleehan joukkoon sentään pieniä uutuuksiakin, onneksi ;)

Myös ylätasanne sai siis taas kyytiä eilen illalla. Teki mieli vähän rustiikkia sinne, joten yksi viikonvaihteessa löytämistäni puulaatikoista pääsi suuren peilin kaveriksi, samoin pari koria. Ja valkoinen korituoli muutti kokeeksi olohuoneeseen.
Pieni valkoinen klappituoli muutti sohvan toiselta puolelle toiselle, kun sohvan ja kaapin välissä tuntui olevan sille juuri sopiva kolo. Lisäksi tuoli peittää nyt kivasti ruman patterin :)
Myös suuri puinen kynttiläjalka asuu tällä hetkellä olohuoneessa, liinavaatekaapin kupeessa, kaverinaan toinen niistä puulaatikoista...toisaiseksi. Tähän kyllä kaipaisin jotain isompaa, tai korkeampaa juttua, niin kun vaikka säleikkunaluukkua ;) Sitä ootellessa...


Lisäksi ovat parit lamput vaihtaneet huoneita, jalkalamppu makkarista muutti vierashuoneeseen, ylätasanteen pöytälamppu makkariin... Ja tänään, kun käytiin miehen ja Peipposen kanssa haahuilemassa parissa kaupassa (ostamatta yhtikäs mitään!), löysin monta kivaa juttua, joille voisi löytyä kolo meiltä :) Muun muassa pikkuinen söpö pöytälamppu, joka pienellä varjostintuunauksella voisi päätyä vaikka uuden kaapin päälle olkkariin...

Lampuista puheen ollen, tuossa alla on meidän tämän hetkinen makkarin kattolamppu. Sille pitäis tehdä jotain... Itse oon miettinyt seuraavanlaisia vaihtoehtoja: a) maalata valkoiseksi tämä lamppu b) tehdä tälle lampulle pellavasta ja pitsistä mekko c) vaihtaa lamppu varastossa lymyävään 5-haaraiseen Ikean kattokruunuun (musta sellainen, jonka kyllä olen jo pidempään halunnut maalata valkoiseksi). Kun taas toisaalta tekisi mieli jotain sellasta normirottingin väristä lamppua, Riviera Maisonin tyyliin... mitenkähän tästä saisi sellaisen... Eräs ystäväni oli tehnyt keittiön pöydän päälle sellaisen itse rottinkikorista, näyttää muuten tosi kivalta!
Nyt pyydänkin Teidän mielipiteitä ja ideoita tässä lamppuasiassa???!!!


Punaposki-Peipponen on muuten taas/ yhä kipeä. Vatsatauti muuttui lennossa yskään ja kovaan kurkkukipuun... Vähän tainnut olla lämpöäkin ajoittain... Tänä aamuna tyttö itki melkein pari tuntia, ennen kuin sai uudestaan hetkeksi unen päästä kiinni. Päiväsaikaankin jotenkin niin raasupolonen ääni käheänä ja yliväsyneenä. Silti jännä, miten noi pienet jostain repii energiaa leikkeihin ja jaksavat iloita vaikka mummin näkemisestä Skypen ruudulla :) Välistä hoipertelee leikeistä äipän syliin halimaan ja lepäämään hetkeksi, kunnes taas matka jatkuu kohti uusia seikkailuja...


Ylläolevassa kuvassa Peipponen meidän Suomi-visiitillä tammikuun lopussa. Kuvan on ottanut rakas ystäväni ja Peipposen kummitäti, Milla (Carta Zoe -blogista). Tuona päivänä olimme kulkeneet kaupungilla sisustuskaupoilla 17 asteen pakkasessa, josta merkkinä ruusunpunaiset rusoposket :)

Toivottavasti Teillä ollaan ja pysytään terveinä! Tää lähtee nyt tankkaamaan unta! Hyvää yötä...

T: Liisa

ps. Mulla kävi näköjään tän postauksen kanssa pikku kämmi kuvien kanssa. Jos joku osaa kertoa, miten saan jälkikäteen keskitettyä kuvat poistamatta ja lataamatta niitä uudelleen, niin please, jaa viisautesi! Siihen asti joudutaan katselemaan tätä sekasortoa, höh..

5 kommenttia:

 1. Tavarat ne meilläkin seilaa ees ja taas, nyt on kyllä sellainen totaalinen blackout, ei tee mieli suurempia siirtoja tehä.
  Suloinen tyttösi tuossa kuvassa, minä jo ajattelinkin, että kovin on pirteän näköinen kipeäksi, mutta sehän on otettukin aiemmin.
  Kysyit neuvoa kuvien kanssa -
  Klikkaa kuva aktiiviseksi ja pidä vas.puoleinen hiiren nappula alhaalla, sillä tavalla "vetämällä" saat kuvat haluamaasi paikkaan, jos nyt ymmärsin oikein mitä yritit tehdä.
  En ole haka itsekään tän koneen kanssa, mutta ystävät auttavat aina hädässä, jos minusta ei nyt ollut apua niin varmasti joku viisaampi tietää mitä yritit tehdä.

  VastaaPoista
 2. Huomenta ja kiitos kutsusta,kaunis blogi <3

  VastaaPoista
 3. Moikka LIssu!
  KIITOS :)) Mä olin sen meidän "maisonin" lampun spreijannut valkoiseksi ja siihen päälle pyyhin antiikkivahalla, on nyt sellainen harmahtava, kuluneen näköinen. On Liberonin tumma tammi muistaakseni :) Haisee ihan kamalalle, mutta sillä saa hyvännököistä jälkeä justiinsa mm korijuttuihin, puujuttuihin ym (oon mm sillä vedellyt yhden hyllylevyn, tuli kiva!!)
  terkkusin, Pipsa

  VastaaPoista
 4. Hej ! Tassuttelin sisään ja löysin blogisi.
  Minulla on arvonta, tervetuloa....
  Kraam
  Sanne

  VastaaPoista
 5. Kiitos avusta Lennu!!! Nyt ehdin vihdoin paneutua asiaan ja siirto onnistui, jee!!

  Kiitti vinkistä Pipsa, pitääpä koklata tuota antiikkivahaa, kuulostaa hyvältä... Nähtäväksi jää vain, osaanko ostaa oikeaa ainetta täältä meiltä päin...

  Hej Sanne, kiitos kutsusta, pitääpä kurkistaa :)

  VastaaPoista